Laden Evenementen

Duurzaamheid is één van de focusthema’s binnen VLR. Het is een breed onderwerp waar enorm veel normen, wetten en richtlijnen bij komen kijken. In de waan van de dag is het onmogelijk om bovenop dit onderwerp te zitten en overal bij aangehaakt te zijn. De werkgroep Duurzaamheid helpt VLR-leden daarom graag op weg om een gelijk speelveld te creëren op het gebied van kennis en kunde op alle zaken die spelen bij liften en roltrappen.

Het eerste onderwerp dat de werkgroep in een VLR-kennissessie behandelt, is de Nationale Milieudatabase (NMD). Want wat is het, waarom bestaat het en wat is het belang van de juiste data voor leveranciers in de bouw? Ook wordt tijdens de sessie stilgestaan bij de milieu relevante productinformatie (EPD) en de levenscyclusanalyse (LCA) en hoe deze zijn opgenomen in de NMD. Tot slot worden de door de werkgroep recent ontwikkelde informatiebladen* toegelicht met een overzicht van relevante wet- en regelgeving met betrekking tot duurzaamheid van nieuw te plaatsen installaties.

Programma

10:00 – 10:05 uur          Introductie door Evert Visser (VLR)
10:05 – 10:30 uur          Wat is de NMD door Jan-Willem Groot (NMD)
10:30 – 10:50 uur          Juiste data in de NMD door Ulbert Hofstra (SGS INTRON)
10:50 – 10:55 uur          Toelichting informatiebladen door Arjan Bergwerff (VLR)
10:55 – 11:00 uur          Gelegenheid tot het stellen van vragen

VLR-leden hebben een uitnodiging met aanmeldlink voor de bijeenkomst ontvangen. Accepteer daarnaast het Outlook-vergaderverzoek, zodat wij kunnen rekenen op je deelname.

Ga naar de bovenkant