Indien een lift plotseling in storing treedt, moet je als gebouwbeheerder snel schakelen om de bewoners een alternatief te kunnen bieden. Als tijdelijke noodoplossing kun je kiezen voor een traplift of personenlift, maar welke lift is in welke situatie het beste om te gebruiken? We zetten de voor- en nadelen van trap- en personenliften op een rijtje, zodat je als gebouwbeheerder in elke situatie de beste keuze kunt maken.

Ben je op zoek naar de snelste oplossing? Dan is het mogelijk om voor het alternatief van een traplift als noodlift te kiezen. Het bijzondere aan een traplift is dat deze al binnen 45 minuten per etage als noodvoorziening geïnstalleerd wordt. Liftbedrijven hebben deze trapliften op voorraad en kunnen daardoor snel handelen. Het grote voordeel is dat trapliften snel te installeren en daardoor goedkoop zijn. Op de lange termijn is dit in veel gevallen geen optie. Je levert immers een stukje comfort in en het aantal te vervoeren personen wordt beperkt.

Ga je voor een langetermijnoplossing of is een traplift überhaupt geen uitkomst? Dan kies je voor een personenlift. Liftbedrijven kunnen een noodvoorziening aanbieden in de vorm van een tijdelijke noodlift. Dit soort oplossingen zijn in een halve dag op te bouwen. Tegelijkertijd kan aan een renovatie, nieuwe voorziening of reparatie gewerkt worden. Zo blijft de liftfunctie behouden en kan iedereen het gebouw veilig betreden of verlaten.

Inspelen op huidige en toekomstige uitdagingen in de lift- en roltrapbranche? Neem contact op met één van onze professionele liftbedrijven via www.vlr.nl/bedrijvengids.

Dit artikel is ingebracht door VLR-lidbedrijf RECO Lift Solutions.